Aktuality

Mestská polícia bilancovala: Na pokutách vlani vybrala takmer 6 500 eur

obed
poradna

Mestská polícia v Zlatých Moravciach zverejnila správu o svojej činnosti za rok 2019. V nej sa dozvedáme viaceré zaujímavé čísla. 

Správa o činnosti mestskej polície za vlaňajšok bola odprezentovaná poslancom Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach na jeho 11. zasadnutí, ktoré sa konalo v polovici mája 2020. Zverejnená bola taktiež na oficiálnom webe mesta, kde je prístupná k nahliadnutiu pre všetkých občanov. 

Ako sa zo správy dozvedáme, v roku 2019 mestská polícia riešila 638 priestupkov, z tohto v počte 503 v blokovom konaní v celkovej sume 6 450 eur. Pre porovnanie, v roku 2018 bolo zaevidovaných 446 priestupkov a na pokutách sa vtedy vybralo 4 475 eur. Pokuty u nás neplatili len Slováci, bolo tu i niekoľko zahraničných previnilcov. Konkrétne sa do štatistiky priestupkov zapísalo 59 zahraničných občanov. Z toho 45 prípadov sa riešilo blokovou pokutou, dokopy v sume 610 eur. 

Priestupky boli vlani rôzne. Najviac prevládali dopravné prehrešky. Časté však bolo napríklad aj znečisťovanie verejného priestranstva či požívanie alkoholu na miestach, kde je to zakázané.

„Celkovo bolo v priebehu minulého roka prijatých telefonicky, osobne alebo písomne 903 oznámení. Väčšinu týchto oznámení mestská polícia prijala telefonicky prostredníctvom bezplatnej linky 159,“ informuje správa mestskej polície. Najviac oznámení bolo prijatých v mesiaci jún – 92 (riešených 48 priestupkov) a najmenej v septembri – 57 (riešených 32 priestupkov). Čo sa samotných priestupkov týka, tých bolo najviac riešených v mesiaci máj, až 80 priestupkov. Najmenej boli v septembri a decembri, oba mesiace po 32 priestupkov.

K zaujímavým číslam patrí i odchyt túlavých psov. Ide o jednu z mnohých činností, ktorú musia mestskí policajti počas svojho výkonu bežne riešiť. „Na základe vlastného zistenia, alebo na podnet občanov odchytených viac ako 46 túlavých a zabehnutých psov, ktoré boli následne umiestnené v miestnom útulku,“ píše sa v správe. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button